Een voedselbos voor de Voedselbank

Stichting de Voedseltuin kweekt biologische groenten en fruit waarmee ze de Voedselbank van Rotterdam helpt om de voedselpakketten aan te vullen. Om nog meer groenten en fruit te kunnen verbouwen heeft de stichting op zaterdag 3 maart een voedselbos geplant. Het groene stukje land werd in één minuut 100 bomen en struiken rijker.

Foto: Eva van den Braak

Er wordt afgeteld van tien naar een en er klinkt een motiverende kreet. De opkomst is groot. Zo’n driehonderd vrijwilligers beginnen massaal met het planten van een boom of struik. Er zijn verschillende journalisten aanwezig en er vliegt ook een drone boven het gebied om de gebeurtenis te filmen.

De tien vrijwilligers van de stichting hebben in anderhalve maand de twee ‘cirkels’ klaar gemaakt voor deze gebeurtenis. Stenen stapelen, de grond voorbewerken én gaten maken waar de bomen en struiken in worden geplant. De eerste honderd bomen en struiken worden gestald in een container die ook gebruikt wordt als kantine. De vrijwilligers mochten zelf een boom pakken en bij een gat in de grond gaan staan. Het uiteindelijke doel is om nog vierhonderd bomen en struiken erbij te planten.

Foto: Eva van den Braak

“De Voedseltuin is een prachtig initiatief. Dat ze met biologische groenten en fruit de Voedselbank in Rotterdam helpen is iets wat ik alleen maar steun”, zeggen meerdere vrijwilligers. Ze spreken allemaal vol lof over het initiatief. “Ik ben hier met mijn vader om een boom te planten”, vertelt een vrijwilliger die bij de Voedseltuin werkt. “Ik werk hier twee dagen in de week en ik vind het een heel fijn idee dat ik door alleen een boom te plaatsen anderen kan helpen.”