Duurzaamheid werkt niet altijd

Op de derde dag van onze trip was het zover: Indie en ik gingen op pad voor ons crossmediaal product. We wilden erachter komen hoe duurzaam de Eiffeltoren was en we gingen natuurlijk ook even het mooie uitzicht bewonderen.

Bij aankomst troffen we een prachtige Eiffeltoren aan. Er was echter meteen één vervelende tegenslag: er stonden hekken en verschillende bewakers omheen waardoor we er niet onderdoor konden lopen. Dit om een aanslag bij de prachtige toeristische attractie natuurlijk te voorkomen. Onze enige mogelijkheid om de Eiffeltoren te bewonderen was dus door een kaartje te kopen.

We besloten om een ticket te kopen voor de top. Nouja, niet de volle 324 meter hoog, bij 300 meter moesten we (helaas) toch écht uitstappen. Helemaal in het topje van de antenne ging hem natuurlijk niet worden.

Na vele trappen kwamen we eindelijk aan op de bovenste verdieping (grapje gewoon met de lift natuurlijk). In het topje van de Eiffeltoren was het uitzicht schitterend. De infrastructuur van Parijs kon vanaf dit punt prachtig bezichtigd worden.

Uitzicht Eiffeltoren

Toen we onze opdracht hadden voltooid en genoten hadden van het prachtige uitzicht, besloten we om naar de tweede verdieping te gaan. Hier deed zich echter een groot probleem voor: de stroom op de 2e verdieping was uitgevallen! De in 2015 geplaatste windturbines horen ervoor te zorgen dat de stroom voor de 1e verdieping van de Eiffeltoren wordt opgewekt. Toen we naar de 1e verdieping liepen om dit te checken, was de stroom hier ook overal uitgevallen. De liften werkten niet meer waardoor iedereen met de trap moest. Pff.. beetje vervelend natuurlijk, maar die paar trapjes naar beneden mochten de pret uiteraard niet drukken. Zo blijkt het dus maar, duurzaamheid is niet altijd een goede oplossing :).

Restaurant zonder stroom

Door: Rori Hendrix