Criminaliteit in Tilburg West gestegen

Studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan in Tilburg naar overlast. Bewoners werd gevraagd hoe zij de overlast in hun wijk ervaarden. Over het algemeen leek de overlast gedaald maar in Tilburg West bracht de uitkomst van het onderzoek minder goed nieuws nadat bleek dat de criminaliteit was gestegen.

In 2017 werd het onderzoek voor het eerst uitgevoerd en deden 1071 Tilburgers eraan mee. Tijdens het 2e onderzoek lag dat aantal iets hoger met 1172 deelnemers.
In Tilburg West deed afgelopen 1 iemand minder mee aan het onderzoek dan in voorgaande editie, afgelopen jaar was het aantal deelnemers namelijk 93 en in 2017 was dat 94.

Het aantal deelnemers was dus nagenoeg gelijk. Dit gold echter niet voor de resultaten. Afgelopen jaar gaven 19 mensen aan last te hebben van criminaliteit in de wijk, de vorige editie lag dat aantal iets lager mensen. Dit lijkt klein verschil maar dit is zeker niet het geval. Procentueel gezien is de criminaliteit namelijk met 9,6% gestegen, voor een periode van 2 jaar is dit een enorme stijging.

De afgelopen jaren heeft de Gemeente Tilburg zich samen met de politie harder ingezet tegen criminaliteit en die aanpak lijkt nu in ieder geval in West nog niet te slagen. Voor de komende jaren is er wel extra geld vrij gemaakt om de criminaliteit te verminderen.