Cricketspelers ontvluchten India uit angst coronavirus

Emrullah Yucel, redacteur India.

De Indian Premier League is uitgesteld voor onbepaalde tijd nadat vier IPL spelers en twee coaches positief testten op het coronavirus. De afgelopen weken kreeg het bestuur al bergen kritiek omdat ze verder bleven spelen terwijl de coronacijfers opliepen. Niet-Indiase cricketspelers zagen hierdoor de kans om uit India te vluchten. De coronacijfers stegen naar een toppunt, net boven de 400.000 besmettingen per dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cricketspelers uit Australië hadden minder geluk. Het land verbiedt reizigers uit India zonder uitzondering. Daardoor zijn de Australische spelers overgeplaatst naar de Malediven. Opvallend, aangezien de IPL wedstrijden 2 mei nog gespeeld werden. Vier Engelse provincies zien een verhuizing van de IPL naar Engeland wel zitten. Ook bestuursleden zoals Kevin Pietersen zijn positief over een verhuizing Engeland. Hij ziet een kans in september als India een wedstrijd speelt in en tegen het Engelse cricketteam. De kans zou volgens hem ook groot zijn dat er tegen die tijd weer publiek wordt toegelaten.

Naast dat de IPL uitgesteld is, staat ook de T20 ook nog gepland in India. De T20 is een nieuwe vorm van cricket waar de beste teams uit meerdere landen aan meedoen, vergelijkbaar met de Champions league. De competitie wordt een grote kans verplaatst naar Verenigde Arabische Emiraten.