Check hier onze volledige crossmediale productie

Van het Colosseum naar de Trevifontein en tot afval overal waar je kijkt. Rome is niet alleen een klassieke, mooie stad waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen, het is ook een stad waar lang niet alles loopt zoals het zou moeten lopen. De stad gaat gebukt onder overheidsfalen, waardoor het afvalprobleem de mediaberichtgeving over Rome de laatste tijd heeft gedomineerd.

Toch is er in Rome in veel meer opzichten een nieuwe gang van zaken. Zo staat de katholieke kerk al jaren bekend als conservatief maar brengt paus Franciscus hier sinds 2013 langzamerhand verandering in. Door zijn nieuwe manier van beleid voeren en zijn progressieve uitspraken is hij een paus waar negatief maar ook positief over gesproken wordt.

Daarnaast is de kerk ook actief in het helpen van de armen in Rome. De stad kent veel armoede en er zwerven veel mensen op straat. We hebben de armoede vastgelegd in laten zien welke initiatieven er genomen worden om deze mensen te helpen.

Verder hebben wij ons gericht op de grote politieke verschillen in het land. Een maand na de verkiezingswinst van de populistische Vijfsterrenbeweging staat een nieuwe regering op het punt officieel te worden. Wat voor invloed heeft de nieuwe regering op het politieke klimaat in Europa? Door het belichten van deze onderwerpen hopen wij een beeld te schetsen van deze nieuwe situatie van deze eeuwige stad.

Check hier onze volledige crossmediale productie: https://hetnieuwegezichtvanrome.wordpress.com