Carnavalsgroentje in Kruikenstad (dag 2)

Vrijdag 09/02
Niet heel brak werd ik wakker. De enige schade was wat slaaptekort, maar als student ben ik dat wel gewend. Gedag gezegd tegen mijn twee vriendinnen, een paar uur werken en om 21.00 uur haalde ik Jenna op van de trein.

Onderweg naar het station toe was iedereen die ik tegen kwam kleurrijk verkleed. De tien minuten wachten op de vertraagde trein van mijn vriendin waren iets dat ik niet wilde missen; ik keek mijn ogen uit. 99% van de mensen had een groen-oranje sjaal om (= dit zijn Tilburgse kleuren tijdens carnaval) en iedereen was zo gek mogelijk verkleed. Als je in Rotterdam of Den Haag naar een carnavalsfeest gaat, die er trouwens niet veel zijn, is iedereen redelijk hetzelfde: de meisjes dragen iets wat zo kort en strak mogelijk is en alle jongens hebben vaak legerkleren aan.

“Wil je een foto maken van ons?”, aldus ikzelf.
“Ja hoor! Kom maar met je mobiel”.

Op mijn kamer kleedden we ons om; ik was roodkapje en Jenna had een politiepakje aan. Aangekomen bij het uitgaansgebied was het zo druk dat we ons nauwelijks konden bewegen. Ondanks dat zaten er mensen tussen die pakken hadden waar je u tegen zegt: douchegordijnen, boompakken en nog veel meer kwam voorbij. Ik spotte zelfs een aantal mannen die een kano bij zich hadden. Logisch dat de zuiderlingen het hier al zo lang over hebben!

Toen we na, voor mijn gevoel, een uur in de rij stonden om naar in een kroeg te komen, konden we eindelijk mee feesten. Natuurlijk begon dat al een beetje in de rij omdat iedereen met carnaval vrolijk is.

 

Door Vonne van der Duijn Schouten