Een wandeling in het zuiden van Den Bosch

Het eerste wat opvalt in wijk zuid in ‘s-Hertogenbosch zijn de parken. Met name het Zuiderpark. Een groot park omringd door de natuur en verschillende monumenten waarin springende honden apporteren met hun baasje. En niet alleen honden kunnen hier plezier maken. Er zijn ook genoeg vijvers voor zwemmende eenden. Het is zelfs een geschikte plek voor wijkbewoners om lekker in te wandelen.


Bron: eigen foto

Buiten het park zijn geen villa’s te bekennen. Er zijn wel vele huizen en flatgebouwen te bewonderen – die hangend wasgoed op het balkon hebben. De wijkbewoners hebben geen Porsche voor hun deur staan, maar ook geen wrakken. Het lijkt erop dat de mensen hier wat dit betreft niks te klagen hebben. Verder is er ook een klein wijkcentrum waar allerlei winkels zitten. Zo kunnen mensen boodschappen doen bij de Jumbo, naar de kapper toe of een cadeau kopen bij Primera. Het is een rustige wijk waar niet heel veel mensen komen.

Toch zou er wel wat mogen veranderen in deze wijk. Er is namelijk een klein parkeerprobleem. Het parkeren gaat hier met een parkeerschijf. Dit zou erg onhandig zijn voor de mensen. Een wijkbewoner vertelt het volgende: “Ik werk bij Segers Chiropractie en ik parkeer mijn auto altijd voor de deur. Maar door de parkeerschijf moet ik elke twee uur weer naar buiten om de schijf te verzetten. En dit wil je niet als je aan het werk bent.” De man geeft aan liever een automaat te hebben in plaats van de parkeerschijf. “Dat is gewoon veel handiger”, geeft hij toe, “en het kost minder tijd.”