PEACH EVENTS droomt: “We willen nationale bekendheid”

Het duo Sander Maas en Roy van Belzen organiseren feesten binnen Nederland en België met hun organisatie PEACH EVENTS. Met het concept SEXY hebben ze vooral naam gemaakt in Zeeland en zijn ze druk bezig om hun naamsbekendheid te vergroten. Hiernaast zijn ze ook nog eens actief als DJ-duo onder de naam TEAM PEACH.

 Nadat we elkaar hadden ontmoet bij de Zanzibar in Middelburg vertelt Roy hoe het allemaal ooit begonnen is. Onder het genot van een drankje zegt hij dat het eigenlijk precies op deze plek begonnen is. “Een lange tijd terug had Sander voor zijn verjaardag deze plek (Zanzibar) afgehuurd. Toen vroeg hij of ik het ook leuk vond om hier te komen draaien. We kenden elkaar al wel van het DJ-wereldje want hiervoor zijn we beide al lange tijd werkzaam als DJ. We hadden alleen voor de rest nog nooit samengedraaid. Maar dat was dus het moment dat we voor het eerst echt samendraaiden.”

Het duurde hierna wel een tijd voordat de twee toch serieus begonnen samen te werken. “Onze tijden liepen nog erg uit elkaar dus we draaiden toen nog veel apart.” Op een dag besloten ze om toch weer samen een avond te draaien. “Dit werkte toen heel goed en we merkten dat iedereen er positief op reageerde. We dachten bij onszelf: het samendraaien gaat nu heel lekker maar wat als we hier nu een naam aan koppelen en hier een concept van maken.” PEACH EVENTS was zodoende ontstaan. Maar wat houdt dit dan precies in?

Sander legt uit dat het allemaal om de perzik draait bij hun feesten. “Wij organiseren feesten of evenementen waar de perzik centraal staat. En dan gaat het voornamelijk om het icoon en dit willen we terugbrengen in de onder andere de aankleding.” Roy vult hem verder aan: “We wilden onze avonden wanneer we samendraaiden een naam geven. Dit werd eerst de naam SEXY. Daarna hebben we hier een perzik aan gekoppeld. Dit staat symbool voor de billen van de vrouw en is dus toepasselijk bij het concept SEXY. Daarna bedachten we dat we naast dit concept meerdere feesten wilden geven of andere concepten wilden proberen. Ook al blijft SEXY ongeveer 90 procent van wat we doen. We zijn toen verder gegaan met de perzik en dat is uiteindelijk de overkoepelende naam gebleven voor alle feesten. Dus vandaar de naam PEACH EVENTS.”

Volgens Sander en Roy draait het bij het belangrijkste concept, SEXY, niet alleen om de muziek maar ook heel erg om de sfeer. Dit zou de reden zijn dat de SEXY-avonden zo populair zijn in Zeeland. Dit creëren ze door ‘leuke extraatjes’. “Zoals gratis shotjes als mensen vroeg komen of andere cadeautjes. Ook een leuke aankleding die past bij perzik. We willen de bezoeker belonen dat ze naar ons toe komen en we denken dat dat de reden is wat het zo speciaal maakt.” Dit betekent niet dat de muziek helemaal geen rol speelt in deze feesten. De muziek die er vaak op een SEXY-avond gedraaid wordt is urban (mix van onder andere hip hop en r&b). “Het is de dus wel de muziek van dit moment alleen dan vooral gericht op de urban-kant. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat de vrouwen er op kunnen dansen” Roy benadrukt wel dat dit alleen geldt voor de SEXY-avonden. “Als we bijvoorbeeld een hardstyle feest zouden organiseren dan zou de muziek weer helemaal anders zijn.”

Bij het organiseren van feesten letten ze er dan ook nauwkeurig op dat wel dezelfde muziek steeds gehandhaafd wordt. Ze zorgen ervoor dat er bij de line-up DJ’s staan die ze kunnen vertrouwen. “We draaien namelijk niet op onze eigen feesten maar de muziek moet wel op hetzelfde kwaliteitsniveau blijven. Dit doen we door bijvoorbeeld DJ’s te kiezen die we door de jaren heen hebben leren kennen en waarvan we weten dat hij of zij zo’n avond aankan.” Hiernaast hebben ze ook nog DJ-wedstrijden georganiseerd om zo ook weer nieuwe DJ’s te scouten. “Hier komt dan wel een winnaar uit die sowieso een paar keer mag draaien op onze feesten. Maar als jij derde bent geworden en we hebben het gevoel dat jij prima op een van onze feesten zou kunnen staan dan zouden we je alsnog graag willen boeken.”

Zoals eerder al gezegd zijn Sander en Roy ook zelf een DJ-duo die geboekt kunnen worden onder de naam TEAM PEACH. Ze hebben de perzik weer gebruikt als symbool. Dit komt omdat de feesten en de DJ-act elkaar kunnen aanvullen. “Het is natuurlijk makkelijker om geboekt te worden als DJ-duo. Dit is vaak maar voor een uurtje en bij een heel feest organiseren komt veel meer kijken. Als wij 1 uurtje draaien op een feest en het bevalt de eigenaar wel dan kunnen we hem een voorstel doen zo van: jullie hebben net kennisgemaakt met iets wat we in principe ook heel de avond kunnen doen met ons SEXY-concept.”

Als het duo een blik naar de toekomst werpt komt al snel naar voren dat ze graag Zeeland uit willen en nationaal bekend willen worden. Ze zijn hier dan ook al concreet mee bezig. Dit geldt voor zowel de feesten die ze organiseren als het optreden als DJ-duo. Al gaat dit als DJ-act veel sneller en zijn ze met hun act nu ook al veel buiten Zeeland aan het optreden. Met PEACH EVENTS gaat dit iets moeilijker. “Het verschil is dat daar veel meer concurrentie is. Het plan is om eerst in Limburg naam te maken; daar is de concurrentie wat minder. Daarna gaan we verder kijken op nationaal gebied.” En daarbij stopt het dromen niet. “Als we echt op lange termijn gaan kijken willen we graag optreden op Nederlandse vakantieoorden. Eerst als DJ-duo aangezien dit iets makkelijker gaat. Daarna ook met PEACH EVENTS. Maar eerst maar eens nationaal naam maken.”