Redactioneel VA07

Wat doet het met je als abortus pleegt, paniekaanvallen krijgt of een familielid hebt die verslaafd is? Lees hier mentale verhalen van mensen met problemen die alledaagser zijn dan dat je denkt. Mentale gezondheid is iets heel belangrijks en gelukkig staan we er tegenwoordig vaker bij stil. Elke keer als iemand er uitspraak over doet, wordt de wereld een stukje beter. Wordt ervan bewust dat angststoornissen, depressies en eetstoornissen een grote rol spelen in onze samenleving; en de weg naar een goede mentale gezondheid geen makkelijke weg is.

Maarten van den Hout:

Mijn naam is Maarten van den Hout (19) en kom uit Tilburg. Mijn hobby’s zijn radio maken, muziek luisteren en films kijken. Wat mij aanspreekt aan het onderwerp ‘mentale gezondheid’ zijn de keuzes die je zelf maakt en die betrekking hebben op je gezondheid.

Rémi van Trigt

Yoo ik ben Rémi en ik ben 17 jaar. Ik zeg wel dat ik een Rotterdammert ben, maar eigenlijk kom ik uit het kakkersdorp wat er net onder ligt: Barendrecht (beter bekend als B-town). Mijn hobby’s zijn uitgaan, radio maken, en de fitness betalen vervolgens vergeten er naartoe te gaan. Het onderwerp mentale gezondheid spreekt me aan, omdat je hier veel kanten mee op kunt en het o.a. aan sport te koppelen is.

Iza de Bruin

Hi ik ben Iza, twintig jaar en ik woon op kamers in Tilburg. Mentale gezondheid is iets dat mij interesseert omdat het heel persoonlijk is. Ik ben benieuwd hoe verschillende mensen hier tegenaan kijken en hoe ze ermee omgaan.

Ewout Zwart

Mijn naam is Ewout Zwart, 23 jaar oud en student journalistiek. Mentale gezondheid, de hoogte- en dieptepunten die daarbij komen kijken hebben mij altijd gefascineerd en natuurlijk persoonlijk beïnvloed. Voornamelijk de eindeloze manieren van geestelijk welzijn behandelen interesseren mij. Hier wil ik ook graag induiken. Ontdekken welke manieren er zijn en hoe dit ervaren wordt.

Fleur Winkens

Hey hey, mijn naam is Fleur Winkens. Na 20 jaartjes in het zuiden gewoond te hebben, woon ik sinds kort in Tilburg op kamers. Ik hoor je al denken, 20 jaar en eerstejaars HBO student. Ik heb niet stilgezeten hoor, voordat ik startte aan de opleiding journalistiek heb ik opleiding maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen afgerond, nadat ik mijn diploma heb gehaald heb ik een tussenjaar genomen. Ik heb met heel veel plezier mijn vooropleiding gevolgd en mijn liefde voor de zorg zal altijd blijven bestaan. Het onderwerp wat wij als redactiegroep hebben gekozen (mentale gezondheid) sluit dus ook erg aan op mijn interesse.

Isis Bakkers

Hoi ik ben Isis Bakkers (18) en ik kom uit Roosendaal. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn vrienden en in de stad vinden. Het groepsonderwerp is ‘mentale gezondheid’. Dit is een breed onderwerp en je kunt er dus alle kanten mee uit. Zelf ga ik niet in een onderwerp zitten, maar ik ga het centrale groepsonderwerp vanuit verschillende kanten belichten.

Owen van Laarhoven

Ik ben Owen van Laarhoven, 18 jaar. Ons onderwerp is mentale gezondheid, dit is voor mij van belang omdat mentale gezondheid iedereen aangaat. Ik heb persoonlijke ervaring met mentale gezondheid dus dit onderwerp sprak me erg aan.

Anouk de Leeuw

Hoi! Mijn naam is Anouk de Leeuw (19) en ik kom uit Asten. Ik heb in mijn leven veel meegemaakt op het gebied van depressie en verslaving, vandaar dat ik het thema ‘mentale gezondheid’ heel erg interessant vind. Ik richt me vooral op jongeren die een verslaving/depressie hebben weten te overwinnen, om zo andere mensen hoop en motivatie te geven om daar ook naar te streven.

Leon Ruesink

Hey hoi ik ben Leon Ruesink, 22 jaar, kom uit het Oosten en deal al 22 jaar met ADD en 11 jaar met een depressie. Ik heb het een plek gegeven maar hoe andere mensen er mee omgaan is waar ik naar opzoek ga, zoek jij met mij mee?

Faye van Os

Hoi ik ben Faye van Os (17). Ik kom uit Hank, een dorpje in Noord-Brabant. Mij sprak het onderwerp ‘mentale gezondheid’ enorm aan, omdat je hier heel veel kanten mee op kunt, daarbij is het ook mega interessant. Ik ben mega geïnteresseerd in dingen zoals psychoses of depressies. Wat speelt er zich toch af bij iemand in zijn hoofd die hieraan lijdt?