Breng je mentale gezondheid naar de Next level

Breng je mentale gezondheid naar de Next level

Donny Stumpel(Rechts) met Toldergod voor de banner Bron : Instagram

Stress en prestatiedruk zijn tegenwoordig grote oorzaken van burn-outs. Ook bij gamers die op een hoog niveau spelen. Spelers worden vaak door duizenden mensen online bekeken en moeten vaak presteren omdat dat van ze wordt verwacht door de fans en anders worden ze ontslagen door hun werkgever. Om hun mentaal sterk te houden en te verbeteren door hun spel beter te leren te begrijpen, helpt Donny Stumpel spelers, teams en coaches ze met zijn Next Level Esports (NLE) . 

Werking
Stumpel legt uit hoe hij te werk gaat met zijn next Level Esports. “Bij je thuis leggen we een serie van fysieke testen af. Daaruit komt een van de zestien profielen, waardoor ik zie wat voor speler jij bent op verschillende manieren. Daarnaast krijg je ook nog drie afspraken om online te praten met mij.” in die sessies helpt Donny je met persoonlijke begeleiding. Na drie sessies kan je hem altijd nog een berichtje sturen als je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit of  als je nog geen echte progressie merkt. Dat kan op persoonlijk vlak, in teamverband of als coach. 

Donny gebruikt de ActionType methode om te bepalen wat spelers kunnen doen om hun volle potentie te bereiken in de game die ze spelen. Door verschillende testen af te leggen kan hij bepalen wat voor type speler iemand is en waardoor ze hun volle potentieel kunnen bereiken. “Als je jezelf niet goed kent, dan ga je spelen zoals je op tv ziet, zoals de pro’s terwijl dat misschien wel helemaal je stijl niet is en dan ben je niet op je best.” zegt de 29 jarige.

Donny met MCON Esports

Teamsport

Volgens Donny kan een heel team ook veel leren van een sessie bij NLE. Zo noemt hij het voorbeeld van het E-sport team Mcon Esports. Een team dat het spel League of Legends op een hoog niveau in Nederland speelt. “ Een speler greep bijna altijd de kans aan om aan te vallen als hij de kans kreeg terwijl de overige vier spelers liever even wachten tot de kans kregen op iets beters. Daardoor ging de speler die er altijd voor ging altijd in het spel dood want de rest van het team kon hem niet helpen. Alle spelers hebben toen een test bij mij gedaan. Daar kwamen wat resultaten uit.” 


“Omdat iedereen in een keer zag wat er gebeurde, had iedereen in een keer het probleem door. Nu heeft het team afspraken gemaakt met die speler dat als hij zijn kans ziet, de rest van het team hem komt helpen.  Je merkte al vrij snel dat zo’n simpele oplossing zo veel doet voor een team. Het gebeurt namelijk vaak in Nederland dat een team na drie maanden uit elkaar gaat omdat het niet lekker loopt. Nu niet.”

Maar hij weet niet 100% of het echt een Burn-out tegen gaat. “Kijk, ik kan niet claimen dat het die burn-out kan voorkomen. Ik heb die accrecratie niet.” maar “Als een bijvoorbeeld vrij een persoon in een team komt waar alles gepland is, dan kan je niet lekker jezelf zijn. Dat vreet energie. Ik geloof wel dat mijn testjes helpen. Je wilt toch lekker jezelf zijn.”

Bedrijven
Met zijn nieuw bedrijf doet hij niet alleen E-sportteams. Bedrijven en mensen kunnen deze tests ook gewoon doen. Laatst was hij te vinden bij de strijdkrachten van defensie. Die gebruiken steeds meer dingen uit E-sport om zich meer bij de jeugd te laten zien. Bedrijven kunnen dit gebruiken als een soort teambuilding. “Als collega’s ben je ook een soort team. Dat lopen ook allerlei verschillende soorten mensen rond die samen een team moeten zijn. Nou ideaal als je weet waar je aan moet werken.” zegt Donny.

Bron : Instagram

Laatst heeft Next Level Esports zelfs sporters geholpen die zich voorbereiden op een NK. “Het blijven altijd mensen. Deze methode om te ontdekken kan je altijd bij mensen gebruiken en dus ook in de topsport.” verklapt hij. 

Donny Stumpel is begonnen met Next Level Esports in februari 2018. In 2015 kwam voor hij in contact met Esports. Hij had er al snel door dat met vrienden gamen anders is dan op competitief niveau. Vooral het communiceren met teamgenoten liep niet en de speelstijlen waren anders. Daarom vroeg hij zich af: Waarom doen spelers wat ze doen?