“Een kind dat naakt uit de douche komt. Ja, die daagt je uit”

Pedo-jagers, stakingen door pedofielen tijdens de Gaypride omdat ze zoeken naar gelijkheid, nieuwe politieke (pedo)partijen. Pedofilie komt steeds vaker voor in het nieuws. Maar wie zijn nou deze pedofielen? Hoe denkt een pedofiel? Wat is zijn mening over deze onderwerpen?

Wij vroegen het Jean op den Kamp. Hij stelt zich voor: Ik ben Jean op den Kamp en ik heb een verleden met zedendelicten met jeugd, en ik doe dit interview niet zozeer omdat het voor mezelf onrecht is of dat ik zelf in de slachtoffer rol wil kruipen.

Maar om een maatschappelijk debat te kunnen ondersteunen waar ruimte is voor nieuwe inbreng. Wat tot nu toe niet mogelijk blijkt te zijn.

 

Ze weten al snel aan te wijzen wie de oude viezerik is en wie niet” 

U heeft zelf ook een site opgericht voor pedofielen en slachtoffers van seksueel misbruik, kunt u hier iets over vertellen? 

Ja klopt, de site had ik opgericht om hulp zoeken makkelijker te maken. Helaas ligt deze site plat. Dit geldt voor erg veel initiatieven aangezien deze eigenlijk zo anoniem mogelijk moeten.

Dit maakt het ook moeilijker om hulp te krijgen in deze geaardheid, want als je hulp zoekt bij bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg weten ze niet wat ze met je aan moeten.

 

De meeste mensen zien pedofilie als een ziekte of aandoening maar u noemt het een geaardheid. Maakt u opzettelijk dit onderscheidt? 

Ja, pedofilie is een geaardheid. Dit verandert niet zomaar meer, je kunt er alleen mee leren omgaan. Ik geloof alleen wel dat het niet altijd aangeboren hoeft te zijn. In mij ogen kweken we ook pedofielen door ontwikkeling schade. Iedereen lijkt steeds preutser te worden.

Ik kom zelf uit het brave katholieke Limburg en ik zeg zelf altijd ik stond de eerste keer met sperma tussen mijn vingers en toen wist ik het verschil tussen een jongen en meisje nog niet. Thuis kwam ik geen verzorging tekort, maar een knuffel of een keer op schoot zat er niet bij. 

 

Waar ligt volgens u nu het probleem in dit debat? 

De partijen hebben hun mening al klaar staan. Iemand die iets anders roept daar vliegt men gelijk overheen. Ze weten al snel aan te wijzen wie de oude viezerik is en wie niet. Iedereen die het debat probeert aan te gaan wordt gestenigd.

 

Hoe kijkt u terug naar uw eigen tijd en veroordelingen voor de zedendelicten? 

Ik ben twee keer veroordeeld. De eerste keer stond ik op mijn verjaardag voor de rechter. Eén week later op een zondag haalde ik mijn verjaardag in en het slachtoffer en zijn ouders zaten bij mij op de verjaardag.

Het slachtoffer was over de toeren omdat ik vastzat tijdens het voorarrest. Hij moest gerustgesteld worden en dus kwamen ze na de uitspraak op visite. Het weekend hierna kwam het slachtoffer zelfs nog logeren bij me.

Dus ik vind de titel slachtoffer niet terecht. Over een andere relatie die ik heb gehad waar het OM nooit achter is gekomen, maar wat wettelijk ook niet door de beugel kon. Dit vriendje belde me laatst op toen er pedo-jagers in mijn stad bezig waren. Dit kwam op het nieuws en hij maakte zich zorgen dat ze mij te pakken hadden.

 

Denkt u dat misbruik door een pedoseksueel gecreëerd wordt door de vicieuze cirkel? 

Ik geloof er niet zo in maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer je als kind een relatie hebt gehad met een volwassen vriend, dan zie ik het eerder gebeuren. Maar om nou te zeggen dat als je misbruikt wordt als kind dit zelf ook ander aandoet, terwijl je er zo negatief tegenover staat.

Dan zit er echt een steekje bij je los als je dat andere ook aan doet.

 

Bent u het eens met de stelling: “Pedofilie moet deel worden van de LGBTQ-community”? 

Dit punt bestaat natuurlijk al erg lang. Er zijn ook twee duidelijke partijen. Zij die er niks van moeten hebben van pedofielen en zij die wat opener zijn dan de andere, maar ik hoop zeker op die openheid. Als wij ons eenmaal kunnen aansluiten zal dit erg veel helpen om grenzen te doorbreken en andere te laten zien dat het een geaardheid is, geen aandoening.

 

Hoe kunt u zien of aanvoelen dat een kind volgens u toe is aan seksuele handelingen? 

Je gebruikt het goede woord. Je moet het aanvoelen. Ook moet het om het kind gaan en niet om de belangen van de volwassene. Een kind dat bijvoorbeeld aandacht zoekt, knuffelen zoekt en dan een keer mag blijven logeren. Hierna gaat douchen en naakt uit de badkamer komt. Ja, dan staan ze je eigenlijk uit te dagen. Een kind snapt dit beter dan ouders of volwassenen vaak verwachten.

 

Bent u nu nog opzoek naar een relatie? 

Nee, het nadeel is dat ik ouder word en de jeugd veranderd. Mijn interesse ging vooral naar de pre-pubers. Naar mate ik ouder werd, werd mijn interesse vlak qua leeftijd ook breder.

Ik viel vooral voor de donderstraal en de pientere. Wat nu veranderd, ik word een oude zak en zij digitale yuppies, dus het klikt niet meer zo tussen mij en de jeugd.

Het laat wel een leegte achter. Stel ik zou te horen krijgen dat ik bijvoorbeeld nog maar een maand te leven heb. Dan zou ik zeker online gaan zoeken naar wat gezelschap voor die laatste dagen. Maar tot die tijd ben ik er niet naar opzoek.