Moord op aannemer, vermoedelijk politieke rivaliteit

Amber Janssen | 20-04-2021

Varanasi | Jain Singh (32) is zaterdagnacht door niet-geïdentificeerde aanvallers neergeschoten. Jain Singh was een aannemer die eerder van plan was om mee te doen met met de Pachayete verkiezingen en ondersteunde nu een andere kandidaat. Politie vermoed rivaliteit als motief.

Nadat Singh zaterdagnacht thuis kwam van zijn werk heeft hij een telefoontje ontvangen om naar buiten te komen. Op plaats delict zijn tekens gevonden dat er geworsteld is en Singh weerstand heeft geboden tegen zijn aanvallers. Nadat het moordende schot had plaatsgevonden zijn de daders gevlucht. Ook is het gelicienteerde wapen van Singh gevonden. Deze heeft hij niet op tijd kunnen trekken. Dorp bewoners van Sahdih vonden het slachtoffer zondagochtend in een plas bloed aan de achterzijde van Singh zijn huis. Zij hebben vervolgens de familie geïnformeerd.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer zich aan het voorbereiden was om zich kandidaat te stellen in de Panchayate verkiezingen. Dit een democratisch basisinstituut voor dorpsbestuur in Indiase dorpen. Toen de plek van zijn dorp gereserveerd was verklaard is hij een andere deelnemer gaan ondersteunen.

Er is verband gelegd met twee namen door de aanklacht van de familie Singh. De politie is in dit verband veel mensen aan het ondervragen. Het motief is nog niet bekend.

Cholapurse politie zeggen tegen de Indiantimes dat veel kwesties zoals handel en politieke rivaliteit worden bekeken door een onderzoeksteam. Ze verwachten dat de zaak snel opgelost zal zijn.