India geen fan van de Bitcoin

Job Gubbels, redacteur India

Na de Mannequin Challenge, Pokemon Go en fidget spinners is er nu een nieuwe rage: Cryptomunten. Alleen in India lopen ze nog niet zo hard van stapel. India wil een wet voorstellen die cryptomunten verbiedt. Mensen die cryptomunten bezitten of erin handelen zullen worden gestraft doormiddel van boetes. 

Bron: AD / REUTERS

 

De bezitters van cryptomunten zouden na de wetsinstelling zes maanden de tijd krijgen om hun cryptomunten te verkopen. In India zijn er ongeveer acht miljoen mensen die cryptomunten bezitten. Dit heeft een totale waarde van ongeveer 1,2 miljard euro.

 

Zes maanden later zal de overheid beginnen met handhaven op het bezit en het mijnen van cryptomunten. India zal hiermee de eerste grote economie zijn die cryptomunten verbiedt. In China is alleen pas het mijnen van cryptomunten verboden, India doet hier dus nog een stapje bovenop.

 

De Indiase regering wil een compleet verbod op de cryptomunten omdat ze een gevaar zijn voor de financiële stabiliteit. Ook zullen ze het misdaadmilieu kunnen helpen met het verbergen van hun winsten. Tot slot is het mijnen van cryptomunten slecht voor het milieu omdat het heel veel energie kost.

 

India ziet wel potentie in het gebruik van blockchaintechnologie. Dit is een technologie die schuilt achter elke cryptomunt. Met de wetgeving komt er dan ook geen verbod op deze technologie. India wil deze technologie stimuleren omdat ze van plan zijn een eigen digitale munt uit te brengen.