Bollywood actrice buiten westen geslagen

Amber Janssen | 26-04-2021

Cultuur| Fatima Sana Shaiki doet verhaal over hoe een man haar gezicht ongewild aanraakte en haar vervolgens buiten westen had geslagen.

Toen de actrice onderweg was van de fitness naar huis viel het haar op dat de man naar haar aan het staren was. Ze confronteerde hem en vroeg waarom hij staarde. ‘’Het is mijn wens’’, antwoorde hij. “Ik vroeg of hij een klap wilde’’, zei Fatima. Hij antwoorde met: ‘’Sla me.’’ Hierna was nog enige woordenwissel voordat hij haar gezicht aanraakte.

‘’Ik sloeg hem.’’ Hij stompte haar terug, waardoor ze buiten westen raakte. Ze belde direct haar vader over de situatie. Haar vader en drie andere mannen zijn vervolgens meteen gekomen. De dader vluchtte een straat in. Haar vader, broer en zijn vrienden riepen: ‘’Wie heeft mijn dochter aangeraakt!’’

Vorig jaar kwam ze al met het nieuws naar buiten dat zij net zoals vele andere te maken heeft gehad met het zogeheten ‘casting couch’. Hierbij word er verwacht dat de werkzoekende acteur/actrice seks heeft in ruil voor een rol in een film. ‘’Ik ben in situaties geweest waarbij ik alleen in ruil voor seks een rol kon krijgen’’, zegt Fatima tegen Pinkvilla. ”Er zijn ook keren geweest waarbij ik vervangen was vanwege iemands ‘referentie’.”