Aaron D. presenteert nieuwe single No Way Out

‘Provocerend, kinky, extreem en een vuist tegen homogeweld’

De Helmondse singer-songwriter Aaron Dijsselbloem, alias Aaron D.,  heeft op woensdag 4 maart zijn nieuwe nummer uitgebracht, No Way Out. Het blijft echter niet bij alleen een lied; er zit een ‘kinky’ en ‘gewaagde’ 18-plus videoclip bij, die gemaakt is als statement tegen het hedendaagse homogeweld.

Bron: Fabian van Dongen (Erland Films)

Wanneer kwam het idee om de single te maken?
“In mei 2019 is het idee ontstaan voor het liedje zelf. De inspiratie voor de clip komt van de IJslandse inzending Hatari van het afgelopen Songfestival. Die performance sprak mij erg aan. Provocerend, kinky en extreem. Ik wilde daar een motto of verhaal bij bedenken: een liedje uitbrengen waarbij ik homo’s een hart onder de riem steek en een vuist maak tegen homogeweld, want dat is anno 2020 nog steeds een probleem in Nederland.”

Waarom de titel No Way Out?
“Die naam heeft een dubbele betekenis. De ene is het seksuele verlangen waar het gelovige meisje Alice in de video door wordt meegesleurd. Maar de naam No Way Out heeft misschien wel meer betrekking tot de homohaters. Ik zou willen zeggen hou je mond en accepteer wie zij, de homoseksuelen, zijn. Ze kunnen namelijk niet ontsnappen van wie ze echt zijn.”

In je videoclip zie je ‘gewaagde’ beelden van twee strelende mannen en een duivel met een zweep. Heb je hier bewust voor gekozen?
“Dat is bewust gedaan om een statement te maken en te provoceren, zoals ik ook heb gedaan met de lyrics. Enerzijds met een korreltje zout, het probleem niet al te serieus nemen, maar anderzijds met een kinky en pittige ondertoon. Ik vind dat een nikszeggende tekst en zachtaardige clip namelijk niet werken om een stevige boodschap over te brengen.”

Je hebt het over een serieus probleem. Toch kies je voor kinky beelden. Denk je dat door deze video de huidige situatie zal verbeteren en er meer acceptatie zal komen?
“Ik denk het wel. Hopelijk zet het mensen aan het denken, met name diegenen die geweld plegen tegenover homoseksuelen en lesbo’s.”

Als je de videoclip gezien hebt valt op dat er alleen same-sexkoppels te zien zijn. Waarom?
“Op heterostellen rust geen taboe, terwijl dat wel zo is bij holebi-koppels. Daarom heb ik gekozen voor man-man en vrouw-vrouw, omdat zij nog niet volledig geaccepteerd worden.”

Je zegt dat het eindresultaat boven verwachting goed is geworden. Hoe had je dat eerst dan verwacht?
“Het originele idee voor het clipje was nog heftiger, maar natuurlijk moest het filmpje wel op YouTube kunnen. We hebben de vrouwentepels moeten afplakken met stickers en hebben de geslachtsdelen eruit gehaald. Het filmpje is ‘softer’ geworden om een breder publiek te trekken.”

Hoe zijn de reacties?
“De meeste zijn erg positief. Veel appjes en berichten gekregen van mensen die zowel het nummer als de clip leuk en bijzonder vinden. Zij zien bijna allemaal in dat ik een boodschap probeer uit te dragen en zij steunen mij daarin. Ik heb eigenlijk geen negatieve berichten gekregen. Daar ben ik zeer blij om.”

The Demon Lady, die de verlegen Alice in de videoclip seksueel probeert te verleiden
Bron: Fabian van Dongen (Erland Films)

 

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Ig7BsbEUmpk

Link naar lyrics: https://muzikum.eu/nl/123-13092-545646/aaron-d/no-way-out-songtekst.html