Ex-minister Johnny Mercer zegt dat ‘bijna niemand’ de waarheid vertelt in Johnsons regering 

Door: Ties Bodde 

Middelbeers-De voormalige minister Johnny Mercer heeft gezegd dat de regering van Boris Johnson ‘de meest wantrouwige, afschuwelijke omgeving is waarin ik ooit heb gewerkt’, meldt The Guardian 

Johnny Mercer heeft dit gezegd een dag na zijn ontslag. Hij beschuldigde de ministers ervan ‘lafaards’ te zijn omdat ze een belofte over een onderzoek naar veteranen die in Noord-Ierland hebben gediend, niet hadden uitgevoerd.  

Tijdens een interview op Times Radio zei Mercer eerder dat hij was opgestapt omdat hij de belofte over een onderzoek naar veteranen te starten, oorspronkelijk gedaan door Boris Johnson in de zomer van 2019, niet heeft kunnen waarmaken.  

“Dit is de meest wantrouwige, afschuwelijke omgeving waar ik ooit heb gewerkt. Bijna niemand spreekt de waarheid”, zegt Mercey 

In reactie op het ontslag van Mercer zeiden Johnson en andere ministers woensdag dat ze van plan waren wetgeving in te voeren als reactie. Tijdens de vragen zei Johnson dat de regering “te zijner tijd met verdere maatregelen zal komen” wanneer zij worden uitgedaagd door mensen.