Engeland start ontwikkeling coronamedicijn

De Engelse overheid is bezig om een werkgroep op te stellen die een medicijn tegen corona moet ontwikkelen. Het medicijn is bedoeld om zware coronaklachten tegen te gaan en moet in de herfst voor heel Engeland beschikbaar zijn, zo meldt de Guardian.

Het idee van de overheid is om een pilletje te creëren dat mensen zelf thuis kunnen innemen zodat ze minder heftige klachten hebben bij een coronabesmetting. Er is al een coronamedicijn, maar dit kan alleen gebruikt worden in het ziekenhuis door de manier waarop het moet worden ingenomen.

Momenteel liggen er in Engeland minder dan 2000 coronapatienten in het ziekenhuis, zo meldt de BBC. Dat is het laagste aantal sinds september. Ook het aantal besmettingen daalt, doordat ongeveer de helft van de Engelse bevolking minstens één vaccin heeft gekregen.

Premier Boris Johnson benadrukt dat de ontwikkeling van een medicijn belangrijk is, ondanks de dalende besmettingen. Er ontstaan namelijk veel nieuwe coronavarianten. Wetenschappelijk hoofdadviseur Patrick Vallance zegt tegen de BBC dat het medicijn zou kunnen helpen voor mensen bij wie het vaccin niet goed werkt.