Negatieve reeks FC Eindhoven houdt aan

FC Eindhoven heeft vrijdagavond voor de zevende keer op rij niet gewonnen. Het gehavende FC Eindhoven kon geen vuist maken tegen Go Ahead Eagles en verloor mede door een wereldgoal van Sam Beukema met 0-2.

 

De laatste overwinning dateert van 12-12-2020 tegen MVV. Wat niet helpt om de resultaten te verbeteren is dat de ploeg uit Eindhoven al het hele seizoen kampt met een waslijst aan afwezigen. Ook tegen Go Ahead Eagles was het weer puzzelen voor coach Ernie Brandts, “we kijken dag tot dag met welke elf fitte spelers we aan de aftrap kunnen verschijnen.” De komende zeven wedstrijden staat de gehele top 8 van de competitie, op NEC na, op het programma. De ziekenboeg en het zware programma maken het erg lastig voor FC Eindhoven om de resultaten te verbeteren

 

In de 44e minuut kan Go Ahead Eagles vanaf eigen helft opbouwen. Jay Idzes is op de helft van de Eindhovenaren in balbezit, hij legt de bal af op de inschuivende verdediger Sam Beukema. De centrale verdediger loopt een aantal meter met de bal, waarna hij op een meter of 25 besluit uit te halen. Dit verwoestende schot ploft via de binnenkant van de paal binnen, 0-1 voor de ploeg uit Deventer. Beukema is door deze goal gepromoveerd tot topscorer van Go Ahead Eagles met 5 goals. Eindhoven gaat met een 0-1 achterstand de rust in. Na afloop van de wedstrijd reageert Sam Beukema voor decamera van ESPN op zijn mooie goal, “de ruimte voor een schot lag er en ik schoot hem lekker binnen. Normaal gesproken scoor ik alleen met de kop, een keertje wat anders is ook wel leuk.”

 

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Go Ahead Eagles wanneer spits Sam Hendriks doorkomt via de linkerkant, maar Valentino Vermeulen steekt hier op tijd een stokje voor. Linksback Bas Kuipers pikt de bal op en probeert doelman Ruud Swinkels van Eindhoven te passeren, maar schiet voorlangs. Swinkels merkt dat zijn ploeg slap begonnen is aan de wedstrijd en schreeuwt; ‘wind je eens op man’. Na de kreet van Swinkels creëert FC Eindhoven het eerste gevaar voor het vijandelijke doel. In de zestien meter heeft Hugo Botermans een schietkans, maar zijn schot miste kracht waardoor doelmand Jay Gorter de bal makkelijk kon oprapen.

 

Na het eerste kwartier begint Go Ahead Eagles het heft steeds meer in eigen handen te nemen. De verdediging van FC Eindhoven staat te slapen bij een verre inworp die terecht komt bij Bradly van Hoeven, maar ook zijn schot miste kracht.

 

Een mooie opbouw van Go Ahead Eagles eindigt in een corner, waar uiteindelijk geen gevaar uit komt. FC Eindhoven heeft even de tijd om zelf op te gaan bouwen wat leidt tot een schietkans van buiten de zestien voor spits Jort van der Sande, maar ook deze kans treft geen doel.

 

 

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. De Eindhovenaren komen sterk uit de kleedkamer met direct een goede kans. Een voorzet in de zestien wordt enkele meters naast gekopt door spits Jort van de Sande.

 

In de 56e minuut wordt er voor het eerst gewisseld. Flor van den Eynde raakt na een fel duel geblesseerd aan zijn enkel en wordt vervangen door de net van een hoofdwond herstelde Bart Biemans.

 

Drie minuten later heeft de ploeg uit Deventer een hoekschop die kort genomen wordt door Bas Kuipers. Bradly van Hoeven krijgt de bal en geeft de bal voor bij de tweede paal waar Antoine Rabillard vrij kan inkoppen 0-2.

 

Met nog een kwartier te spelen krijgt Eindhoven een vrije trap op een mooie plek voor de specialist. Brian de Keersemaecker probeert het ineens, maar raakt de bovenkant van de lat. Meteen hierna volgde nog een kans voor de blauw-witten. Een voorzet vanaf de zijkant wordt naast gekopt door Jort van de Sande.

 

Tien minuten voor tijd krijgt de ploeg uit Deventer de uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. FC Eindhoven krijgt de bal niet weg uit de eigen zestien meter waarna de bal voor de voeten van Jacob Mulenga valt. De Zambiaan heeft de bal voor het inschieten, maar Ruud Swinkels houdt met een knappe redding zijn team op de been.

 

Van een echt slotoffensief van de Eindhovenaren was geen sprake. De wedstrijd bloedt dood en de ploeg uit Deventer neemt de 3 punten mee naar huis. Voor doelman Jay Gorter is het een speciale overwinning. Hij houdt voor de vijftiende keer dit seizoen de nul, hiermee evenaart hij het clubrecord van Remko Pasveer uit het seizoen 2009/2010.

Iandekort | Props