Kiezen de LA Chargers weer voor Notre Dame?

NFL update 26 april 2021, Jochem Smit

Sinds 2013, hebben de LA Chargers  in vijf verschillende drafts een speler van de Universiteit van Notre Dame gekozen (Alohi Gilman, Chris Watt, Manti Te’o, james Onwualu, Drue Tranquill en Asmar Bilal). De universiteit uit Indiana is al jaren een talentenfabriek waar de LA Chargers graag hun “picks” aan uitgeven. Dit zal volgens “Fansided” dit jaar weer het geval zijn. De keuze zal vallen op vier verschillende spelers:

Liam Eichenberg, offensive linemen

Eisenberg heeft een geweldig seizoen achter de rug in Notre Dame, met het hoogste aantal passes geblokt van alle spelers in de competitie (85.6)

 

Tommy Tremble, tight end

Tremble is een zeer waarschijnlijke pick voor de Chargers. Met het vertrek van Hunter Henry, moet de tight end positie opgevuld worden en Tremble zou hier volgens velen de juiste man voor zijn.

 

Aaron Banks, offensive line

Waar Eisenberg een goede tackle zou worden in de defensie van de Chargers, zou Banks een betere “Guard” vormen. Qua statistieken is hij erg te vergelijken met Eisenberg, maar is een heel ander soort speler. Banks heeft meer gewicht en kracht om makkelijker tegenstanders af te stoppen.

 

Adetokunbo Ogendeji, Defensive line

Ogendeji is de laatste jaren erg gegroeid als speler. Hij heeft het afgelopen 7 “sacks” weten uit te voeren (wanneer de QB van het andere onder uit gehaald wordt voordat hij een pass kan geven), en zou een goede opvulling zijn voor een van de plaatsen die dit seizoen zijn vrijgekomen in de defensie van de Chargers.

 

Het wordt nog even afwachten tot donderdagavond/vrijdagmiddag tot de uiteindelijke beslissing, maar de kans dat een speler van Notre Dame “gepicked” wordt is groot.

 

 

Bronnen:

LA Chargers: 4 possible Norte Dame selections in the 2021 NFL Draft