Californië staat op de laatste plaats in het land voor het heropenen van scholen

SAN FRANCISCONa meer dan een jaar wachten verwelkomden enkele van de grootste schooldistricten deze week weer studenten. Desondanks blijft Californië achter op de rest van het land – en biedt het in sommige gevallen opties die volgens ouders onaanvaardbaar zijn.

Gefrustreerde ouders in San Francisco hebben een nieuwe zin bedacht voor hun nieuwste realiteit in de klas: “Zoom in a Room.” In Los Angeles kunnen studenten persoonlijk weer naar school gaan, maar meer dan de helft zegt dat ze zullen blijven bij afstandsonderwijs.

Kira Gaber zei tegen Fox11, dat haar was verteld haar kleuter terug te sturen naar zijn klaslokaal in San Francisco met een laptop en koptelefoon – ook wel Zoom in a Room genoemd. Zijn leraar werkt online vanuit huis, terwijl een volwassen monitor de kinderen in de klas in de gaten houdt.‘Hoe is dit oké? Dit is helemaal niet persoonlijk leren,’ zei Gaber, die niet van plan is haar zoon met een computer naar de les te sturen. “Ik ga hem met werkbladen en een kleurboek sturen.”

Het heropenen van scholen varieert van stad tot stad vanwege het gedecentraliseerde onderwijssysteem in Californië. Hierbij hebben 1200 schooldistricten nieuwe contracten met werknemers moeten sluiten. Ondanks dat docenten tot de eerste groep behoorden die in aanmerking kwamen voor vaccins, hebben sommige districten hen vanuit huis laten werken als zij een verhoogd risico liepen op COVID-19.

In New York City, het grootste schooldistrict van het land, konden leerlingen afgelopen herfst terugkeren. Maar het Department of Education verwacht tegen het einde van de maand slechts een derde van de 960.000 K-12-leerlingen (leerlingen van de bassischool tot middelbare school) weer terug in de klaslokalen.

Een analyse van de Los Angeles Times toont aan dat slechts 3 miljoen van de 6,2 miljoen basisschoolleerlingen in Californië nu de mogelijkheid hebben om in een klaslokaal te leren. Zelfs op scholen die een persoonlijke terugkeer aanbieden, krijgen sommige kinderen slechts een paar uur per week klassikaal onderwijs.

 

Heropenen scholen

Voorstanders van heropening stellen dat online leren de prestatiekloof tussen arme en minderheidsstudenten en hun blanke en Aziatische leeftijdsgenoten vergroot. Veel privéscholen en enkele kleinere schooldistricten in Californië zijn al maanden open.

Hoofdinspecteur Austin Beutner zei dat uit een onderzoek bleek dat ouders in gemeenschappen die het zwaarst door de pandemie waren getroffen, meer terughoudend waren om hun kinderen naar school te sturen. “Onze uitdaging is om gezinnen ervan te overtuigen dat scholen veilig zijn”, zei Beutner onlangs.

Bijna driekwart van de ondervraagde gezinnen in San Diego zei dat ze de voorkeur gaven aan een combinatie van persoonlijk leren en leren op afstand, in plaats van online. Ouders van blanke studenten waren enthousiaster over persoonlijke instructie, dan ouders van Aziatische studenten.

 

Verschillen in district

In het Elk Grove Unified School District, de op vier na grootste van de staat, breidden scholen persoonlijk lesgeven uit van twee naar vier dagen per week, vanwege de verspoeling in regels.

In tegenstelling tot San Diego, LA en andere grotere districten, heeft San Francisco geen plannen voor basis- en middelbare scholieren gemaakt om dit academiejaar terug te keren. De stad, die een van de laagste infectie- en sterftecijfers van het land had, nam in februari de opmerkelijke stap om zijn eigen schooldistrict aan te klagen om klaslokalen te heropenen.

Een van de uitdagingen bij de planning, zeggen onderwijzers, is dat Californië de regels blijft veranderen. Tot voor kort kregen scholen te horen dat ze studenten 6 feet (2 meter) uit elkaar moesten plaatsen, daarna veranderde het in 3 feet (1 meter), waardoor meer studenten in een klaslokaal konden plaatsen. Docenten vragen zich af wat er zal veranderen met heropening op 15 juni.

 

Bron: https://www.foxla.com/news/zoom-in-a-room-california-ranks-last-in-the-country-for-reopening-schools

Origineel door: Jocelyn Gecker, Janie Har en Amy Taxin

Taxin reported from Orange County. Associated Press journalist Karen Matthews contributed to this story from New York.