Fetisjist André was acht toen hij al droomde van voeten op zijn gezicht

André* (28) kwam er op vrij jonge leeftijd al achter dat hij een voetenfetisj heeft. Een fetisj is dat iemand opgewonden raakt van niet-levende objecten, zoals lichaamsdelen. In André zijn geval zijn dit dus voeten, maar er zijn genoeg andere fetisjismes, zoals pup play waarbij je jezelf verkleed als een latex puppy. Seksuoloog Talitha vertelt in een artikel van Easy Toys dat 10,5% van de Nederlandse mannen wel eens een fetisjistische fantasie heeft.  

Ik was heel jong toen ik erachter kwam dat ik een voetenfetisj heb. Ik was namelijk zes of zeven jaar toen ik prikkelende gedachtes kreeg. De eerste keer dat ik mezelf seksueel ontdekte als kind zijnde, had ik altijd een soort van fantasie of droom die telkens bleef terugkeren. De fantasie was dat ik op de grond lag en dat vrouwen hun voeten op mijn lichaam en gezicht zetten. Die dromen had ik al ik toen ik ongeveer acht of negen jaar was. Ik was op mijn twaalfde volledig bewust van mijn fetisj”, vertelt André. Een fetisj krijgt vroeg in de kindertijd al vorm, blijkt uit een ander artikel van Easy Toys. Bijvoorbeeld dat er bij toeval blootstelling is aan een bepaald object tijdens seksuele opwinding. In de hersenen ontstaat er dan een connectie tussen opwinding en het object. Seksuologie Centrum Amsterdam bevestigt dit. Zij beweren namelijk dat er inderdaad vaak een link wordt gelegd met ervaringen die zijn opgedaan in de jeugd. Maar hoe een fetisj nou daadwerkelijk ontstaat, dat is nog niet volledig wetenschappelijk bewezen.  

André was zestien toen hij zijn eerste seksuele ervaring met voeten had.De eerste keer vond ik het heel spannend. Het meisje, waarmee ik dit voor de eerste keer deed, moest er om lachen. Maar het was niet uitlachen, meer giechelen. De vriendinnen die ik heb gehad stonden er altijd voor open. Eén vrouw kende het al en had er al ervaring mee. Ik was twee jaar samen met een dame en zij raakte er zelf ook verslaafd aan. Niet aan de voeten, maar aan de macht die ze dan had. Daar begon zij echt helemaal op te kicken. Ik was onderdanig en zij was dominant”, zegt André. Hij heeft in totaal met negen vrouwen iets gedaan waarbij zijn fetisj is betrokken. André vertelt dat vrouwen er soms zenuwachtig van worden, omdat ze niet weten hoe het werkt of wat ze moeten doen en zijn bang dat hun voeten stinken. Maar voor hem is met name de geur belangrijk en vindt stinkvoeten juist geweldig. Schone voeten zijn niet erg, maar zijn minder spannend. Ook de vorm, de schoenmaat en of de voeten goed verzorgd zijn spelen een grote rol. Voor mij heeft, even heel specifiek, de ideale voet schoenmaat 38 en een hoge wreef. Ik ben ook erg fan van de rimpeltjes aan de onderkant van de voeten. Naast dat sommige vrouwen niet weten hoe zij moeten reageren wanneer André over zijn fetisj vertelt, worden zij ook een stuk zelfbewuster over hun voeten. ‘Zijn ze sexy, te groot, te klein’?  

“Ik denk wel dat mijn fetisj mijn leven controleert, maar niet domineert. Tegen de vrienden die van mijn fetisj weten zeg ik ook wel: ‘als de zomer weer begint is dat voor mij net alsof alle vrouwen in hun blote borsten rondlopen.’ Als ik dan naar een terrasje ga dan zie ik die mooie slippertjes en voetjes. Dan ben ik meteen daarop gefocust. Dan moet ik soms echt even denken van: ‘niet doen. Je zit hier met vrienden. 

Voor André gaat zijn fetisj verder dan opgewonden worden van het zien, voelen, likken of aanbidden van voeten. “Wat ik zelf heel leuk vind zijn sokken, mooie hakken, panty’s, nylon, ballerina’s, laarzen en zogeheten toe clevage, waarbij je net nog een klein stukje van de tenen ziet. Een van mijn exen droeg dan een aantal dagen achter elkaar dezelfde enkelsokjes. Die gaan dan lekker ruiken en die kreeg ik dan tijdens de seks in mijn gezicht. Dit is eigenlijk voornamelijk voorspel. Dan eindigt het soms met een footjob of is het tijdens het standje 69 een combinatie van voeten en oraal of gewoon seksuele gemeenschap hebben, sluit André af. 

 

*Naam is wegens privacy gefingeerd. Daadwerkelijke naam is bekend bij de redactie. 

 

Photo by Buenosia Carol from Pexels