Soufian Y. onschuldig verklaard voor stelen diesel

 

Dinsdag 16 februari 2021            Indy Korenromp

 

BREDA – Soufian Y. uit Tilburg is door de rechtbank in Breda onschuldig verklaard voor het stelen van diesel. Soufian zelf zegt dat hij is vergeten om de 25 liter diesel te betalen met de rest van de spullen die hij heeft gekocht. Dit gebeurde bij een tankstation in Tilburg op 20 mei 2020.

De officier van justitie had een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken opgelegd. Volgens hem heeft Soufian genoeg momenten gehad om zich te bedenken dat hij de diesel nog moest betalen en zijn verhaal is ongeloofwaardig. Met een goed gevuld strafblad voor andere zaken zijn er volgens de officier van justitie genoeg waarschuwingen geweest. Daarom heeft hij een gevangenisstraf opgelegd.

Soufian reageert hier „aanvallend” en „zeer onvolwassen” op volgens de rechter. Er wordt hem dan ook gevraagd om iedereen eerst uit te laten praten voordat hij iets wil zeggen.

De rechter heeft afgezien van de straf van de officier van justitie, Soufian Y. is onschuldig verklaard. Betwijfelend doet de rechter haar uitspraak: „U krijgt van mij het voordeel van de twijfel, omdat u een week later terugkeerde naar hetzelfde tankstation. Het blijft wel gek dat u op geen een moment hebt gemerkt dat u bent vergeten te betalen.”

Vergelijkbare situatie

De advocaat van Soufian geeft aan een tijd terug hetzelfde mee te hebben gemaakt: „Ik had getankt en ben in het tankstation nog wat andere spullen af gaan rekenen. Een paar weken later lag er thuis opeens een brief van een deurwaarderskantoor op de mat. Ik maakte me even zorgen, maar ik heb de openstaande rekening betaald en daarmee was alles afgehandeld. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het de beste kan overkomen. Het verhaal is dus niet ongeloofwaardig zoals de officier van de justitie heeft gezegd.”

Soufian zelf zegt dat het een misverstand is en dat het niet zo ver had hoeven komen. Hij wilde graag nog betalen voor de diesel die hij was vergeten af te rekenen. Soufian: „Ik ga niet kloten bij een tankstation waar ik bijna dagelijks kom. Als ik de diesel echt had gestolen dan was ik ook niet meer teruggekomen.” Dit is wat de rechter ook heeft overtuigd om hem onschuldig te verklaren.